Firma Franke je na trhu více než 100 let a na trh přichází s nejnovějšími technologiemi, i proto patří její produkty ke špičkovým co do kvality i zpracování. Nerezové dřezy Franke jsou k dostání ve dvou povrchových úpravách – hladké a s tkanou texturou. Každá varianta má své výhody i nevýhody.
Hladké nerezové dřezy jsou náchylnější k poškrábání, ale zato se snadněji čistí. Na nerezových dřezech s texturou jsou škrábance méně patrné, ale jsou náročnější na údržbu. Nerezové pláty společnost Franke leští až po jejich výrobě, z tohoto důvodu si déle zachovávají svou původní podobu a lesk.
Nerezové dřezy jsou nadčasovou volbou
Nerezové dřezy jsou doposud klasikou ve většině domácností. Až 70 % všech dřezů, které se na světě vyrobí, tvoří nerez. Předností je jeho snadná údržba, hygieničnost a nadčasový vzhled. Nerez na sebe váže kyslík a vytváří na svém povrchu pasivní ochrannou vrstvu, jež se průběžně obnovuje. Proto drobné povrchové škrábance na takovém materiálu časem díky této vlastnosti vymizí.
O kvalitní dřez se snadno pečuje
Nerezové dřezy Franke jsou velmi nenáročné na údržbu. Dlouhotrvající lesk beze stop vodního kamene nejlépe zachováte pravidelnou péčí. Tou nejlepší je umývání nádobí a také pravidelné čištění, které je opravdu jednoduché. Stačí dřez důkladně omýt houbičkou se saponátem, poté ho opláchnout a vytřít jemným hadříkem do sucha, předejdete tak usazování vodního kamene.
Pokud se na nerezu přeci jen objeví vápenaté usazeniny, hodí se použít čisticí a lešticí pastu přímo od výrobce (Čisticí pasta Franke), která dřez dokonale vyčistí a zároveň na něm vytvoří ochrannou vrstvu, díky níž na dřezu nebudou vidět otisky prstů ani vápenaté usazeniny.
Vodní kámen lze z dřezu odstranit i přírodním způsobem. Postačí, když jeho povrch potřete citronem a necháte přes noc působit. Kyselina citronová rozpustí zaschlé kapky tvrdé vody. Druhý den stěny dřezu pouze opláchněte vlažnou vodou a důkladně je vysušte hadříkem z mikrovlákna.
Drátěnky a suché písky k nerezu nepatří
Při každodenním zacházení s nerezovými dřezy Franke se vyvarujte používání kyselin a bělicích prostředků, mohly by povrch trvale poškodit. Stejně tak na čištění dřezu nepoužívejte suché písky a drátěnky, mohlo by to vést k poškrábání plechu.
Dávejte si rovněž pozor na potraviny s obsahem kyselin, jako jsou citronová šťáva, sůl, hořčice, majonéza, ocet nebo nakládaná zelenina. Pokud byste je totiž na dřezu ponechali delší dobu, mohly by na něm vytvořit drobné jamky a způsobit korozi.